Friday, September 20, 2024

Уважаеми Г-н Бойко Борисов!

Spread financial intelligence

Обръщаме се към Вас от името на хиляди хора на територията на Европейския съюз, загубили милиони и станали жертва на измамните схеми на израелеца Гал Барак. Европейските власти в няколко страни-членки на ЕС обвиняват Гал Барак и неговите съ-конспиратори че са главните виновни за изграждането на тези измамни схеми.

Централата на организацията на Гал Барак се намира в София, България. Неговата фирма “Е&G България” ЕООД в София, координира така наречените Бойлер стаи /нелегално действащи кол центрове/, разпръснати по целия свят. Основната цел на тези центрове е привличането на дребни инвеститори от ЕС чрез телефонни разговори и измами. Самият Гал Барак живее в София и очевидно е успял да изгради приятелства сред някои от политиците във Вашата красива страна.

Гал Барак и неговите хора може да са виновни за престъпленията, в които ги обвиняват европейските власти, а може и да не са – задача на компетентните органи и съдебна власт е да разберат това. По тази причина Гал Барак трябва да бъде подведен под отговорност от компетентните органи и съдилища и екстрадиран в Австрия.

Другите отговорните лица – част от екипа на Гал Барак, са също така предимно от Израел, т.е. не български граждани. За съжаление обаче те са успели да привлекат много български граждани за участие в измамната им дейност. Гал Барак или така нареченият Вълк от София, като главен ръководител на тази организация за кибер измами, много внимателно се е погрижил да няма измамени жертви в България, като по този начин вероятно се опитва да се защити от правно преследване.

България като равноправен член на ЕС и ведно с българските политици, носи отговорност не само към своите, но и към европейските граждани. Ако българският съдебен орган нареди Гал Барак да бъде екстрадиран в Австрия,то това ще е от полза на Европейския съюз и в духа на европейското общност. Това важи не е само за Австрия, но също така и най-вече за Европейския съюз и неговите народи.

Ние разбираме, че австрийските власти координират административната дейност на европейските власти в различни страни-членки, като по този начин представляват дела за измама във Великобритания, Германия, Австрия, Чехия, Франция, Холандия и други страни-членки. Нека отговорните европейски правни организации да разследват и осъдят дейността на Гал Барак и неговите хора. Тези държави имат честна правова система и честни условия за обвинените лица.

Ние сме на мнение, че би било в интерес на Европейския съюз и гражданите му, да покажем заедно че ние просто не позволяваме нашите граждани да бъдат ограбвани и мамени от не европейци, като Гал Барак.

Също така бихме желали да Ви помолим да изгледате репортажа на Десислава Ризова по БТВ, който много точно описва как Гал Барак се опитва да използва и манипулира българските политици чрез Главния равин на София. От разговора, който имахме с Десислава, ние разбрахме, че на нея й е добре известно за политическото измерение на делото за измами. В репортажа българският Главен разследващ кибер престъпления – Явор Колев също потвърждава измамната същност на тази схема. В този смисъл лично Вие, както и български министри и кандидати за предстоящите европейски избори ще бъдат завлечени в скандала с Гал Барак и “Е&G България” ЕООД. Моля не позволявайте това да се случи!

Умоляваме Ви – не разрешавайте България, българските политици и българската съдебна власт да бъдат използвани. Моля да направите нужното, за да се спре продължаващата измама срещу европейските граждани от израелци, живеещи в България и екстрадирайте техния ръководител Гал Барак в компетентните европейски органи.

Благодаря за разбиането.

FinTelegram от името на жертвите на измама в Европа

Презумпция за невинност

Важно е да се има предвид, че криминалните обвинения и обвинителни актове съдържат само твърдения и че ответните лица се считат за невинни до доказване на виновността им, както и че презумпцията изисква органите да предприемат съответни мерки, за да възтържествува справедливостта